Bucură-te de experienţă!
Atunci când sportul a devenit deja parte din programul tău obişnuit, tot ceea ce îţi rămâne de făcut este să te bucuri din plin de toate experienţele pe care acesta ţi le oferă. O să cunoşti oameni noi, cu aceeaşi dedicare ca şi tine, iar la un moment dat vei ajunge să-ți depăşeşti limitele şi sigur o vei face cu zâmbetul pe buze.

Cu timpul vei învăţa lucruri noi despre tine şi despre autodepăşire, dar mai ales vei înţelege unde este cazul să te opreşti. Vei şti cum să te adaptezi situaţiilor noi şi cum să le gestionezi pe cele care presupun să demonstrezi că poţi mai mult. Aşa vei ajunge să experimentezi o mulţime de sentimente şi activităţi noi, care te vor ajuta să evoluezi atât pe plan personal, cât şi ca sportiv.

Să practici un sport înseamnă să porneşti pe un drum care vine la pachet cu un soi de necunoscut. Vor fi şi zile bune, în care vei reuşi să-ţi atingi obiectivele, dar vor fi şi zile în care poate corpul tău nu va mai face faţă. Atunci va trebui să vezi partea plină a paharului, să te uiţi în urmă şi să vezi cât de mult ai evoluat de la momentul zero şi să îţi dai seama că o zi proastă nu este cea care te defineşte. Tu eşti suma eforturilor care te-au adus până în momentul acela şi evoluţia ta a depins atât de reuşite, cât şi de înfrângeri. Până la urmă, eşecul este cel care te împinge să mergi mai departe şi cel care te ajută să vrei mereu să demonstrezi că poţi trece peste greutăţi.

Dacă ai momente în care te simţi la pământ, gândeşte-te la toate acele dăţi în care ai reuşit ceea ce ţi-ai propus sau chiar să te autodepăşeşti. Aminteşte-ţi cât de greu îţi era la început şi cât de departe ai ajuns acum. Apreciază orice lucru mic pe care îl faci în plus faţă de ultimul antrenament pe care l-ai avut. Progresul este compus din toate lucrurile mărunte pe care le-ai pus cap la cap şi din toate momentele acelea în care ai zis că „deşi mi-e greu, nu mă opresc aici, voi merge mai departe!”.

Trăieşte la maxim fiecare clipă şi bucură-te de experienţele care te ajută să creşti. Şi nu uita că vei face asta cu zâmbetul pe buze, pentru că nimic nu se compară cu bucuria pe care o resimţi atunci când demonstrezi că poţi mai mult. Peste ani, vei avea ocazia să povesteşti despre toate reuşitele şi toate greutăţile peste care ai trecut ca să ajungi acolo unde ţi-ai dorit şi astfel îi vei inspira şi pe cei din jurul tău să-ți urmeze calea.