Dedică-ţi timp sportului
Probabil şi tu te numeri printre cei care au visat că vor face sport şi vor ajunge departe, nu-i aşa? Adesea pasiunea e cea care îi împinge pe oameni de la spate şi care îi ţine mereu motivaţi să continue pe drumul pe care şi l-au ales. Dacă ai descoperit deja activitatea care te face să îmbraci echipamentul de sport şi să ieşi din casă, înseamnă că eşti pe drumul cel bun şi că tot ceea ce-ţi rămâne de făcut este să te super distrezi în timp ce-ţi atingi obiectivele propuse.

Avantajul de a fi entuziasmaţi pentru un anumit tip de activitate fizică este unul foarte important, dar nu uita că voinţa şi perseverenţa sunt şi ele parte din cheia succesului. Dacă pe unele antrenamente le faci de drag, sigur sunt şi momente în care ţi-ai dori să faci orice altceva în loc să ieşi la tura aia lungă de 10 kilometri sau să mergi la cursa aia de 30 de kilometri pe bicicletă la care te-ai înscris acum două luni. Dar, nu-i nimic, pentru că ştii şi tu că uneori vor fi perioade mai dificile, care trec, iar cel mai important este să nu renunţi şi să îţi păstrezi mereu zâmbetul pe buze, indiferent de obstacolele care ar putea apărea.

Una dintre problemele ar putea fi chiar reorganizarea timpului tău liber. Uneori e destul de dificil să le explici prietenilor şi familiei că ai antrenamente şi că vrei să ajungi la sală sau că ai alergarea aia lungă, însă o viaţă activă cere şi câteva sacrificii. Dacă la început e perioada de „îndrăgostire cu sportul”, când totul se învârte în jurul antrenamentelor, să ştii că urmează şi o perioadă în care va trebui să dai dovadă de voinţă activă. Aşa că pregăteşte-te!

Însă, nu îţi face griji, pentru că odată cu trecerea timpului sportul va deveni parte integrantă din viaţa ta şi orele dedicate activităţilor fizice vor fi, pe cât de serioase pentru evoluţia ta, pe atât de pline de bună dispoziţie. Iar dacă se întâmplă să mai sari vreun antrenament pentru că, ştim cu toţii, viaţa e plină de întâlniri neprevăzute şi responsabilităţi la care nu vom putea spune „pas”, este important să nu laşi pasiunea să se stingă.